10 способів вивести кулькову ручку зі шкіряного дивана

Шкіряні меблі – це головна прикраса будь-якого приміщення, будь то офіс, будинок чи квартира. Шкіряний диван або крісло є уособленням стилю, розкоші та затишку. Нічого не повинно псувати зовнішній вигляд гарної якісної шкіри. В першу чергу це відноситься до слідів кулькової ручки, які можуть ненароком опинитися на шкіряній оббивці.

Якщо це стосується домашніх шкіряних меблів, то така ситуація може трапитись, якщо у сім’ї є маленькі діти. Якщо річь йде про офісні шкіряні меблі – тут вже більше варіантів. Але результат однаковий: меблі потрібно терміново рятувати!

Для того, щоб обережно видалити слід від кулькової ручки зі шкіряного дивана, не потрібно відразу ж дзвонити в службу меблевого порятунку. Тому що ми зібрали для Вас кілька корисних порад, які з великою долею вірогідності допоможуть Вам впоратися з бідою.

  1. Просте банальне мило. Так, як би це дивно не звучало, але будь-яку чистку натуральної шкіри від чорнильних плям найкраще почати з найпростішого засобу – чистої теплої води, милі та м’якої серветки. Намилили, потерли пляму, змили. Підсушили. Повторили. І так декілька разів. Ретельно терти не варто, щоб не пошкодити верхній шар шкіри. Більшість плям зникають вже на цьому етапі.
  2. Більш сильніший спосіб – використання харчової соди. Знову ж таки, не варто сипати соду прямо на шкіряну оббивку і старанно її втирати. Потрібно зробити концентрований розчин, змішавши 1 чайну ложку із 500 мл теплої води. М’яко протирайте отриманим розчином слід від кулькової ручки, потім змийте чистою водою і протріть насухо.
  3. Кухонна сіль. Як варіант, після спроби відмити брудний слід від ручки за допомогою мила, можна спробувати на декілька годин присипати кухонною сіллю плями. Потім сіль прибрати, промокнути і протерти насухо шкіру. Свіжа чорнильна пляма повинна зникнути остаточно.
  4. Розчин оцту (готується шляхом змішування 1 ч.л. оцту та 200 мл води) або розчин лимонного соку можуть допомогти позбутися застарілої чорнильної плями на шкіряній оббивці меблів. Після нанесення розчин змивають вологою серветкою та витирають шкіру насухо.
  5. Спиртовмісна волога серветка для рук, яку так часто можна знайти в жіночій сумочці, також є одним із способів видалення чорнильних плям з меблів. Якщо такої серветки під рукою немає, можна нанести трохи будь-якого засобу, який містить у собі спирт, на ватяний диск і легко пройтися ним по плямі. Знову ж таки, занадто сильно терти не варто, інакше можна знебарвити верхнїй шар шкіри і вийде світліша пляма.
  6. Піна, отримана під час збовтування рідкого засобу для миття посуду. Її варто нанести на забруднену ділянку меблевої шкіри, м’яко потерти і змити.
  7. Видалити слід від кулькової ручки зі шкіряного крісла можна спробувати за допомогою рідини для зняття лаку. Обережно! Рідина не повинна містити ацетону! Ватним диском почистити слід від ручки, потім протерти вологою серветкою і витерти шкіру насухо.
  8. Професіонали радять спробувати ще один незвичайний засіб. Крем для обличчя, який також може чудово впоратися з невеликим чорнильним брудом на оббивці шкіряних меблів. Після мила це один із найбезпечніших способів, який водночас ще й зволожує шкіру. Ця процедура піде меблевій шкірі тільки на користь.
  9. Якщо потрібно видалити слід від ручки зі світлого дивана, можна використовувати розчин з пари крапель гліцерину і 1 чайної ложки нашатирного спирту. Нанесіть отриману суміш на пляму від ручки і за кілька хвилин змийте вологою серветкою.
  10. І, нарешті, в спеціалізованих меблевих магазинах можна знайти спеціальні засоби для виведення плям з шкіряних меблів, які чудово впораються не тільки зі слідом від кулькової ручки, а й з іншими плямами.

Підіб’ємо підсумок вищесказаному: існує декілька способів, якими Ви можете скористатися самостійно в домашніх умовах. Однак якщо Ви не хочете з цим морочитися, то найкраще буде замовити перетяжку  шкіряних меблів у нашій майстерні.